Gyakran ismételt kérdések

 • Mennyibe kerül a SonarHome által készített lakás értékbecslés?

  A lakás online értékbecslése teljesen ingyenes. Elegendő használni értékbecslési eszközünket: meg kell adni az ingatlanra vonatkozó alapvető információkat, és néhány másodpercen belül megkapható a lakás megbecsült értéke és a PDF formátumban letölthető részletes értékbecslés. Ezenkívül havonta egyszer, teljesen ingyenesen, megkapod az ingatlan értékbecslésének frissítését.

 • Milyen adatokra támaszkodva készül az értékbecslés?

  Az ingyenes online ingatlan értékbecslési kalkulátor egy szabadalmaztatott, fejlett mesterséges intelligencia algoritmuson alapuló megoldás, amely elemzi az ingatlanpiaci adatokat, beleértve a legnagyobb hirdetési portálok több százezer hirdetését. Az értékbecslések a következők alapján készülnek:
  - a portálokon közzétett egyedi eladási ajánlatok
  - a lakás jellemzői (például: elhelyezkedés, terület, a felújítás színvonala, emelet, építési év vagy lift jelenléte az épületben)
  - a területen található hasonló lakások aktuális értékesítési árai.
  Az eszköz azonnal összeveti a környékbeli hasonló lakások adatait, és különböző tényezőktől függően megbecsüli az ingatlan értékét – így az ügyfél minden alkalommal megbízható és naprakész értékbecslést kap.

 • Miben különböznek az ajánlati árak a tranzakciós áraktól?

  Az ajánlati árak a hirdetésekben feltüntetett árak. Ezek az értékek az eladók elvárásait tükrözik, és alkuképesek. A végső eladási összegek - és így a tranzakciós árak - alacsonyabbak, gyakran jelentősen kisebbek. A Lengyel Nemzeti Bank adatai szerint az ajánlatokban szereplő árak 8-17%-kal térnek el a tranzakciós áraktól. A lakás végső eladási ára számos tényezőtől függ, például a felek tárgyalási készségétől vagy az ajánlat vonzerejétől más ajánlatokhoz képest. Ezenkívül sok esetben a közvetítői jutalékot is figyelembe kell venni, ami tovább csökkenti az eladó által végül megkapott összeget.

 • Hogyan jelenthetem be a lakás eladási szándékom a SonarHome felé, hogy segítséget kapjak az eladásban?

  Úgy tudod jelezni felénk, hogy segítséget szeretnél tőlünk az eladásban, hogy egyszerűen kitöltöd a SonarHome honlapján található űrlapot. Beküldése után megkapod ingatlan értékbecslési jelentést. A lakáseladásról szóló bejelentést azonnal továbbítjuk partnerünknek - a piac realitását tökéletesen ismerő helyi ingatlanirodának. Az eladásra szánt lakások bejelentése ingyenes és kötelezettség nélküli. Az együttműködésről az ingatlantanácsadóval való beszélgetés után döntesz.

 • Mi történik az eladó lakás adatainak elküldése után?

  Az űrlap kitöltése után az e-mail postafiókodban megjelenik az ingatlan értékbecslési riport. Ha megjelölted, hogy eladási szándékkal kéred az értékbecslést, azonnal továbbítjuk a bejelentésed a helyi partnernek. Egy dedikált ingatlantanácsadó ingyenes beszélgetést szervez veled, és bővebben tájékoztat az együttműködés lehetőségeiről.

 • Mit tudhatok meg a helyi ingatlantanácsadóval folytatott ingyenes beszélgetés során?

  Az ingyenes beszélgetés során az ingatlantanácsadó elmagyarázza az értékbecslési jelentés adatait, és részletesen tájékoztatni fog a helyi ingatlanpiac realitásairól. Tapasztalataira támaszkodva olyan személyre szabott értékesítési stratégiát fog javasolni, amely lehetővé teszi, hogy maximalizáld a nyereséget és minél több érdeklődő ügyfelet szerezz. Egyúttal bemutatja az együttműködés lehetőségeit és feltételeit.

 • Az értékbecslési érték eltér a lakás eladási árától?

  A lakás eladási ára eltér a lakás piaci értékétől. Az első az az összeg, amelyet a vevő hajlandó megfizetni az ingatlan megszerzéséért - a gyakorlatban ez alacsonyabb vagy magasabb is lehet, mint a lakás piaci értéke. Számos ingatlanhirdetés akár 30%kal is túl vagy alulárazott. Mindez számos különböző tényezőnek köszönhető: egyrészt - a jelentős érzelmi kötödés vagy a kiváló minőségű bútorok; másrészt - a más vevők általi lefoglalás veszélye, a gyors eladási hajlandóság vagy a tulajdonos pénzügyi terheltsége. A piaci árak figyelmen kívül hagyása is hozzájárul az ingatlanárak alul- vagy túlbecsléséhez, de ez a tényező könnyen kiküszöbölhető a SonarHome ingyenes árajánlatának segítségével.

  A lakás értékbecslő, online ingatlanérték-kalkulátor vagy ingatlan-tanácsadó által végzett értékbecslés mindig a lakás piaci értékére vonatkozik. Ezzel érdemes tisztában lenni, mert az érték és a végső ár közötti különbségen lehet pénzt keresni vagy veszíteni.

Küldd be lakásod adatait a SonarHome-nak és nézd meg milyen egyszerű lehet az eladás